noc-frizider-696x392

Preuzeto sa Google.

 

– Ajde Dragane, viđi ovo, ajde Dragane, viđi ono, popravi mi česmu, otpuši mi lavabo, viđi curi ođe, zakrpi ono, začepi ovo, kupi mi ’vegetu’ – živ nijesam od sramote đe više tu ’vegetu’ kupujem, ka da samo ’vegetu’ jedemo na kašiku, ajde Dragane ponesi smeće te bači, unesi, ponesi, odnesi, prinesi… a kad treba da se jede u dva ipo noću – niđe me nema!

– Pa nisam znala da si i ti gladan. Rekao si da si na dijeti.

– Ja reka? A kad sam to reka?

– Juče.

– Promijenile su se okolnosti, jadna, vidiš li ti što se po ovaj svijet dešava? Ne mogu gladan zaspat! Isjeci i meni malo od te slanine. Aaaa, kakva je! Daj mi taj ajvar, što si ga prigrlila ka što mene nikad nijesi! E jadan li sam. Odreži mi ljeba, jadna ne bila, što mi isječe tako tanko, ka da sam dijete od pet godina! Ima li đe kakvog sira? Ada pušti me da se najedem ka čoek. Pasulj? Može, kašika, dvije, ne prećeruj. Je li to onaj što si bačila dvije vode kad si kuvala? Drugi put bači deset, nadušio me, jedva pretekoh! Dodaj mi, dok si na noge, oni ’hajneken’, da zalijem…

– U ovo doba piješ pivo?!

– A bogoti, u koje doba da pijem pivo? Koje je to doba za pivo, eo reči, pa da znam. Jedva čeka onaj iza ugla što puni budžet da me zaustavi da duvam. Kad ću pit, ako ne sad, kad ne vozim? Aj živjeli! Imaš li što slatko? Da nijesi neki kolač spremila? Nemoj, časti ti, nemoj me iznanađivat, kad te molim! Znam da nijesi. Nemaš vremena, a i ti si na dijetu. Vidio sam, u tu dijetu ti ’milka’ pravi društvo, da nijesi sama, avetinjo.

 

Ja odoh, on osta da dovrši započeto.

Advertisements